Informatie huurder

Een woning voor kortverblijf huren in Nederland

Vind jouw short stay verblijf in Nederland bij Short Stay at Home
Het huuraanbod op Short Stay at Home is gericht op het huisvesten van bijzondere groepen, zoals arbeidsmigranten en flexwerkers voor een kort verblijf door heel Nederland. Huurwoningen vind je in de grote steden, maar ook in meer landelijke gebieden daarbuiten. Zo kun je door heel Nederland zoeken naar een geschikte tijdelijke huurwoning. Het aanbod komt van particuliere verhuurders, makelaars, vastgoedbeheerders, ontwikkelaars en woningcorporaties door heel Nederland. Bezoekers van Short Stay at Home kunnen eenvoudig het grote aanbod huurwoningen doorzoeken en vervolgens per e-mail of gewoon even bellen. Short Stay at Home is erg handig voor zowel huurder als verhuurder. Maak een premium account aan en vind jouw nieuwe woning.

Soorten accommodaties in Nederland
Nederland biedt een breed scala aan accommodaties, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen, variërend van kleine studio-units tot grotere units met meerdere slaapkamers. Maar ook op een camping in een vakantiepark, een hotel of pension speciaal geschikt voor arbeidsmigranten. Op onze website vind je al dit soort accommodaties te huur. De huurperioden zijn flexibel van 2 weken tot 24 maanden.

Wat is de betekenis van gestoffeerd en gemeubileerd?

Gestoffeerd
De definitie van gestoffeerd richt zich op een aantal basiskenmerken van de woning. Een gestoffeerde woning heeft een vloer zoals een vaste vloerbedekking, vloertegels, een parket of een laminaatvloer. Daarnaast horen er gordijnen of rolgordijnen in het huis of appartement aanwezig te zijn. Basisverlichting hoort ook bij de stoffering evenals een wasmachine en indien mogelijk een wasdroger. Als laatste dient de keuken te beschikken over enkele vaste voorzieningen zoals een fornuis, een afzuigkap, een koelkast en een oven of magnetron.

Gemeubileerd
De voorzieningen in een gemeubileerde woning gaan veel verder dan die van een gestoffeerde woning. Bij een gemeubileerde woning is alles aanwezig, van bestek tot het beddengoed. De huurder hoeft in principe alleen zijn koffers te pakken om zijn intrek in de woning te nemen. De eerder genoemde eisen voor een gestoffeerde woning zijn aanwezig in een gemeubileerde woning, aangevuld met meubels zoals een zithoek, televisie, eethoek, bed(den), kasten en lampen. Naast meubels dient er ook linnengoed, serviesgoed en andere keukenbenodigdheden zoals pannen aanwezig te zijn. De prijs voor het gebruiken van de inboedel is opgenomen in de huurprijs.

Inventarislijst
Een inventarislijst is een lijst waarop alle roerende zaken staan opgesomd die mee verhuurd worden met de woning. Deze inventarislijst wordt, eventueel aangevuld met foto`s, tijdens de overdracht gecheckt en in het inspectierapport opgenomen.

Begin je zoektocht naar een huurwoning eenvoudig op Short Stay at Home in 2 stappen

Op Short Stay at Home vind je het meest recente aanbod aan tijdelijke huurwoningen. Deze huurwoningen worden zowel door particulieren als door professionele partijen te huur aangeboden. Het aanbod van particuliere verhuurders wordt aangevuld met te huur staande woningen uit het aanbod van makelaars, housing agencies en woningbouwcorporaties. Zo kan je gemakkelijk zoeken tussen duizenden woningen.

  1. 1. Zoek in onze database
    Je kan op onze site het volledige woningaanbod bekijken en filteren op jouw woningwensen, zoals het type huis, de huurprijs, aantal slaapkamers, de oppervlakte, etc. In de zoekbalk links op het scherm kan je handig gebruik maken van de filters. Zo kan je het perfect laten afstemmen op jouw wensen bij het huren van je volgende woning of huis.
  2. 2. Stuur een bericht
    Mocht je een leuke huurwoning zien, dan kan je met een premium account reageren. Met het premium account kun je onbeperkt berichten versturen naar woning adverteerders. De verhuurder handelt het verhuurproces ook zelf verder af. Je overlegt met de verhuurder over het huurcontract en de verschillende andere zaken die bij het huren van een woning komen kijken.

Fraude en scammers

Short Stay at Home probeert er alles aan te doen om oplichting te voorkomen. Toch kan het eens voorkomen dat iemand met kwaad in de zin toch een advertentie kan plaatsen. Short Stay at Home wil je om die reden waarschuwen voor zogeheten ‘scammers’, zodat jij niet misleid wordt. Wij adviseren jou om altijd alert te zijn op verdachte situaties.

Tips van Short Stay at Home

Om ervoor te zorgen dat jij niet in de trucks van een scammer trapt, geven we je de volgende tips mee:

Twijfels?

Twijfel je erover of een verhuurder echt is? Neem bij twijfel altijd contact op met de klantenservice van short Stay at Home. Indien het inderdaad om een scammer gaat zal er actie ondernomen worden en de adverteerder wordt geblokkeerd op ons platform. Je kunt Short Stay at Home op de volgende manieren bereiken: